Ærtesuppe med rejer
Ingredienser:
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg, kan udelades
- 2 tsk. flydende fedtstof
- 1 l grøntsagsbouillon
- 600 g fine ærter, friske eller frosne
- 1 dl madlavningsfløde med højst 8% fedt
- evt. salt, hvid peber
- 200 g rejer, friske eller frosne
- 1/2 citron
- 1 lille bakke karse
Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg, og svits det let i fedtstoffet, uden at de bliver brune. Tilsæt bouillon, og kog løgene i ca. 10 min. Tilsæt ærterne, og kog i yderligere ca. 5 min.
Blend suppen. Tilsæt fløde, og kog suppen op. Smag til med salt og peber.
Optø rejerne, hvis de er frosne. Pres den halve citron. Krydr rejerne med citronsaft, salt og peber.
Klip karsen og vend den i. Kom rejerne i suppen lige inden servering.
Server med fuldkornsbrød.
Variation
Brug kyllinge- eller skinkestrimler i stedet for rejer. Udelad så citronsaften.
1400 KJ pr. portion
Antal personer: 3